IS PIXIE EEN DUURZAAM SPORTMERK?

We horen iedere dag via de media het woord duurzaamheid voorbij komen. Maar wat is nu duurzame sportkleding? Om de aarde leefbaar te houden is het belangrijk dat wij allemaal aan duurzaamheid werken en ons bewust worden van hoe producten gemaakt worden.

MAAR WAT BETEKENT DUURZAAMHEID NU PRECIES?

Gaat het dan om het gebruik van duurzame materialen zoals bamboe of biologische katoen? Gaat het om het gebruik van recycled materialen zoals polyester/lycra van oude PET flessen ? Gaat het om de arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en goede werkplekken voor de mensen die het maken? Gaat het om de CO2 footprint, hoe ver de prodcuten moeten reizen tussen producent en consument? Of gaat het om de levensduur van het product, hoe lang je ermee kunt doen ? Of om de restvoorraden die overblijven en gedumpt moeten worden?

WANNEER BEN JE DUURZAAM?

Er is geen formele definitie voor duurzame sportmode ( sustainable sportswear). Het woord wordt vaak ingezet als label voor een deel van alle hierboven genoemde voorbeelden. Als consument moet je je dus goed informeren en keuzes maken wat je zelf belangrijk vindt bij duurzaamheid.

Bij Pixie.nl dragen wij al meer dan 20 jaar ons steentje bij aan duurzaamheid. Wij proberen zo goed mogelijk alle aspecten van duurzaamheid in ons proces mee te nemen.

Onze producten worden in Nederland gemaakt waardoor ons productie proces geheel transparant is. De stoffen komen van gerenommeerde Europese stoffenhuizen die op hun beurt weer produceren met zo min mogelijk belasting voor het milieu met vooruitstrevende technieken. Wij doen niet aan uitverkoop omdat wij geen voorraden produceren maar pas gaan maken op verzoek van de klant ( pull geen push). Wij werken deels met recycled materiaal of met hoogwaardige nieuwe materialen die zeer lang meegaan en niet snel vervangen hoeven te worden.

Is Pixie.nl dan een duurzaam sportmerk?

Duurzaamheid zit wel verankerd ons DNA maar wij willen niet claimen dat we duurzaam zijn. Wij vinden dat duurzaamheid een living proces is waarbij je iedere dag weer kijkt hoe je zaken beter kunt organiseren. Dus zijn we duurzaam bezig? Ja. Zijn we 100% duurzaam? Nog niet, het kan altijd beter.  Wil je meer weten over hoe wij werken?

Kijk dan naar onze video behind the scenes en heb je nog vragen dan beantwoorden wij die graag via info@pixie.nl